sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Project Savaway 2 - Raitaa ja Palloja


Funky Stripes, koko 122 (pituus 128), OB 3/11
Selian sateenkaariraita -jersey
Musta pallojersey Kangas Salonki, Kurikka
Kangastussit Centropen
25mm kuminauhaa
2 nappia, Selia

Osallistuin toista kertaa Facebookin Saumanvara-ryhmän ompeluhaasteeseen :) Tämän kerran materiaali hankittiin Seliasta ja kirjekuoresta löytyi Sateenkaariraita -jerseytä sekä kaksi tummanruskeaa nappia.

Hetki piti miettiä että mitäs tästä nyt sitten.. Legginsejä heti ajattelin mutta pelkät leggarit tuntui aika tylsältä. Löysin sitten Ottobreita selaillessani hameleggarinkaavat, ne ei näyttäneet kovin komeilta kuvissa, mutta ajattelin silti kokeilla jos niistä sais mieluiset silti. Seuraavaksi pitikin löytää raitoihin mätsäävä kangas hameosaan.. huh huh! Kyllä paljon on kankaita kertynyt mutta ei mikään meinannut sopia!

Lähtökohta

Vaan kyllähän se idea sitten lopuksi löytyi :) Palloja ja raitoja! Pallojen värityksestä tein Gimpillä pari kokeilua ennen H-hetkeä, ettei mene hyvä kangas hukkaan. Siinä kokeillessa hahmottui tuo siksak-väritys ja tussitkin löytyi suurinpiirtein raitojen väreissä.

Aika riitti tällä kertaa ompeluun hyvin, pallojen väritys vaan jäi kesken :)

Leikkuuvaiheessa meinasi mennä sormi suuhun kohdistuksien kanssa että sai molemmista lahkeista samanlaiset. Piti sitten leikata eri korkeuksilta ja juurikin riitti palassa leveys :) Ompelu sujui sutjakkaasti, kaksoisneulakin suostui kerrankin yhteistyöhön. Väritysvaiheessa meinasi vihreä tussi hyytyä vaan riittipä sekin lopuksi. Hyvä fiilis jäi tästä ompeluksesta kaikin puolin!

Seuraavana aamuna päästiin testailemaan kuinka sopii; Hyvä oli malli, aavistuksen kapeammat ehkä olisi lahkeet voineet olla. Kiireessä ei katsonut nuita hameen sivusaumojen kohdistuksia kunnolla ja pallokuvio meni vähän hassusti, seuraavaan sitten paremmin :)Napit löysi paikkansa lahkeista


2 kommenttia:

  1. Tosi hienot hameleggarit ja tuo väritetyt pallot idea on tosi huikea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Tässä kyllä koettiin onnistumisen iloa ihan todella!

      Poista