maanantai 14. toukokuuta 2012

Pikku Kakkonen ja kassi mummille


Paikallisella kirpputorilla tuli tehtyä oikein löytö :) Punainen pikkukakkos t-paita ja vielä vain vähän pidetty! Koko oli pieni M, joten itselle ei mahtuisi.. Niinpä sitten ajattelin että tästähän saisi surauteltua nuoremmalle kivan mekkosen :) hioiksi löytyikin samaiselta kirpputorilta trikootoppi, ei tarvi hiojen alakäänteitäkään tehdä kun hyödyntää valmiin topin alareunan! :D Oikastaan silloin kun pystyy, niin tulee sukkelaan valmista!

Kaavan poimin Ottobre-lehdestä, raglanhiaisesen paidan kaavasta, nepparilistan jätin pois. Kokona muuten 86, mutta leveydessä 80. Pituuden sovelsin itse ja menikin suht hyvin. Pieneksi ongelmaksi muodostui pääntie, kun näppäränä ajattelin hyödyntää valmista kaula-aukkoa ja siinähän olikin jotain vahviketta takakappaleessa ja sitten meinasi tulla aika paksu tuosta saumakohdasta.. Vaan kyllä se sitten päällitikkauksella asettui eikä käytössä haittaa. Olisi olleet ehkä hyvät ne nepparilistat kuitenkin, nyt on vähän tiukka vetää päälle ja silti aavistuksen suuri kaula-aukko. Nooo, meneepä pidempään ;)






 Tässä vielä nämä paidat ennen muokkausta:











Kokonaisuudessaan kyllä olen tyytyväinen, tällaisia on kiva tehdä kun tulee heti valmista.



Niin ja sitten äitienpäiväkassi mummille :) Jotakin pitää tietysti itse tehdä ja muovipussin näköisen kassin ohje löytyi täältä. Kiitos tekijälle muuten selkeästä ohjeesta! ei voi mennä vikaan! (kunhan malttaa ohjeet lukea..)

Kankaaksi löytyi omasta palalaarista verhona palvellut lilaruudullinen puuvillakangas ja vuoreksi valkoista ihan uutta puuvillaa, kun ei mitään kivaa kuviollistakaan ollut. Esikoinen piirteli kangastusseilla kuvan valkoiselle puuvillalle ja siitä tuli kassiin tasku. ompelin taskun kaksinkertaisesta puuvillasta kun olisi muuten näkynyt alukangas läpi, samalla sai näppärästi huoliteltua taskun reunatkin kun ompeli pussiksi, käänsi ja tikkasi kiinni :) Ylätikkauksen väliin laitoin koristenauhan tuomaan vähän lisäilmettä.






Kiva tuli tästäkin, vielä kun itsellekin tulisi tehtyä niin ei tarvisi niitä muovipusseja ostella! Tietty kassi pitäisi muistaa ottaa mukaankin.. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti