torstai 23. toukokuuta 2013

Eka Project SaVaway! - Olipa jännää :)
Monta kertaa olen seurannut Saumanvaran SaVaway -projektia ja ajatellut että uskaltaisiko? Tosi kivan idean olivat keksineet, varsinkin tämä uusin mauste eli yllärikangas!

Niille jotka ei ymmärrä mistä puhun selvennetään sen verran että Saumanvara on ompeluun hurahtaneille tarkoitettu Facebook-ryhmä. Project Sawawayssä taas on ideana toteuttaa vaate leikkuusta valmiiksi kahdessa tunnissa annetun haasteen perusteella. Tällä kertaa aiheena oli siis yllärikangas, joka paljastui Ikasyrin Kirahvi-trikooksi. Viimehetken lisämausteeksi ilmoitettiin ruskea, mikä sopi omiin suunnitelmiin kuin nappi silmään!

Lähtötilanne
Kangasta oli reilusti, noin metrin korkea ja 80cm leveä pala. Mittailin että siitä saisi juuri nuoremmalle tunikamekon ja isommalle t-paidan jos yhdistelen toiseen kankaaseen. Kaverikankaaksi löytyi Gekko Desigin leijona-trikoo. Tämä on marinoitunut niin kauan lootassa että ostopaikkaa en valitettavasti muista. Lisäksi kaivelin resorilaatikosta soppeleita kavereita joista olisi sitten helppo valita paras resori.


Turhan tiukaksi meni mun ompelukset kun jotenkin kuvittelin että ehtisin sekä mekon että t-paidan aplikaatioineen tehdä kahdessa tunnissa, optimisti - minäkö?!? ;) No jossain vaiheessa päätin keskittyä vain mekkoon, joka sitten aplikoinnin viimeistelyä vaille tulikin valmiiksi (alla). Vain ruskea osa tuntosarvineen jäi aplikoimatta kiinni!

Lopputilanne 2 tunnin uurastuksen jälkeen

Kaavan pohjana on kivaksi todettu me&i-mekko. Pääntiellä ja hiansuissa kuminauharypytys. Koko noin 92/98.
Perhonen mekkoon liihotteli omasta päästä.. Kangas siihen löytyi Tuunaus-hyllyltä, jonne on kasaantunut aikamoinen keko hyväkuntoisia mutta malliltaan ja kooltaan kummia vaatteita.
Seuraavina päivinä valmistui sitten isosiskon T-paitakin, tässä pohjana Ottobren Hoops-kaava koossa 122 pidennettynä. Ruskeaa tässäkin perhosessa ja kanttauksissa. Kiva tuli :)

Kaikin puolin hauska projekti! Kyllä meinasi hiki tulla mutta kivaa oli!


2 kommenttia:

  1. Mahtavat värit on näissä. Ihanat samisteluvaatteet. Ja tosi nätisti istuu tuo singoalla. Olen yrittänyt löytää just tällaista hyvää singoallan kaavaa. Kaikki on järkyn leveitä ja kauhea muokkaaminen joka puolelta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näistä tuli kyllä aika ihanat :) Oon todennu että monesti parhaimman kaavan saa hyväksi todetusta vaatteesta piirtämällä, tääkin singoalla me&i peruja, pidennetty vain. Ottobren kaavat oon kyllä todennut tosi leveiksi meidän sirppanoille, mutta kun leveyden ottaa pienemmästä koosta niin auttaa paljon :)

    VastaaPoista